Bezpieczni Goście
W trosce o bezpieczeństwo, komfort pobytu i zdrowie Państwa oraz naszych pracowników, wprowadziliśmy dodatkowe działania prewencyjne i procedury dotyczące utrzymania szczególnej higieny w ośrodku. Są one zgodne z zaleceniami Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Ministerstwa oraz Światowej Organizacji Zdrowia WHO. Pełną realizację poniższych zasad potwierdza nadany nam certyfikat Obiektu Bezpiecznego Higienicznie wydawany przez Polską Organizację Turystyczną oraz Certyfikaty ISO. Jesteśmy otwarci na Państwa uwagi. U nas możecie Państwo poczuć się bezpiecznie i cieszyć wypoczynkiem.
Jesteśmy ośrodkiem kameralnym, w którym nie jesteście Państwo narażeni na nadmierny, bezpośredni kontakt z pozostałymi wczasowiczami. Pokoje rozlokowane są w 4 jednopiętrowych budynkach, w których każdy na parterze ma indywidualne wejście bezpośrednie. W jadalni personel przydziela Państwu osobne stoliki, natomiast Goście wypoczywający wspólnie mogą zasiadać razem. Między stołami zachowana jest bezpieczna odległość. Nasi pracownicy pracują w maseczkach zakrywających nos i usta. Wszystkie pomieszczenia ogólnodostępne zostają poddane codziennemu naświetlaniu lampami bakterio- i wirusobójczymi UV-C, które są niezwykle skuteczne i całkowicie bezpieczne dla ludzi. Każdego dnia przeprowadzamy dezynfekcję klamek i poręczy atestowanymi środkami odkażającymi.
Aby ułatwić Państwu rozeznanie w naszych działaniach, przygotowaliśmy specjalne infografiki, podzielone na 7 obszarów. Zachęcamy do wcześniejszego zapoznania się z nimi.
Ośrodek posiada wdrożony System HACCP oraz System Zarządzania Bezpieczeństwem Zdrowotnym Żywności oparty o międzynarodową normę ISO 22000:2005,które gwarantują wysoką jakość serwowanych posiłków, przy jednoczesnym zapewnieniu wysokich standardów higienicznych w zakresie przygotowania i serwowania potraw.
Wdrożony system jest systematycznie nadzorowany przez profesjonalnych audytorów niezależnej, zewnętrznej jednostki certyfikującej o międzynarodowym zasięgu – Bureau Veritas, co jest potwierdzone Certyfikatem.